• info@leerwerkplaatsaccentcapelle,nl

Excellente school

Excellente School

Accent Capelle is gecertificeerd als een Excellente school. Dit betekent dat wij bijzondere kwaliteiten hebben en dat wij uitblinken in een specifiek excellentieprofiel. Bij ons is dit de Pro-plus en de Pro-praktijklijn.

Accent Capelle aan den IJssel begeleidt uw kind in vier tot zes jaar naar de volgende einddoelen:

 • Werken: Een plek op de arbeidsmarkt. Een combinatie van werken en leren behoort ook tot de mogelijkheden.
 • Wonen: Zelfstandig kunnen wonen.
 • Vrije tijd: Invullen van de vrije tijd d.m.v. sport, hobby’s etc.
 • Burgerschap: Een volwaardig burger/ lid zijn van de gemeenschap


Gedurende de schoolloopbaan kijken we, samen met u, naar wat uw kind kan en wil. We halen het beste uit de leerling..

 • De leerlingen starten in fase 1 (klas 1).Klas 1 zal les krijgen in onze nieuwe brugklasvleugel. Deze vleugel staat in directe verbinding met ons hoofdgebouw. In de eerste klas is er een PrO plus klas en een PrO praktijkklas. De PrO plus klas zal les krijgen op VMBO niveau en zal huiswerk krijgen. Aan het einde van het schooljaar zal elke leerling uit de PrO klas een schooladvies krijgen.

  In de PrO praktijk-klas ligt de nadruk meer op praktijkvakken. Zo is er voor deze leerlingen wekelijks een speciale praktijkdag, waarin de leerlingen vaardigheden leren die noodzakelijk zijn richting arbeid.
  Deze dag vindt plaats binnen de school in de vorm van praktijklessen, maar ook buiten de school in de vorm van groepsstages en maatschappelijke stages.

 • In fase 2 (klas 2, 3) en fase 3 (klas 4, 5) worden de praktijklessen uitgebreid met interne stages. (horeca, winkelpraktijk, magazijn/repro, receptie, groenonderhoud, autopoetsen, metaalbewerking, zorg & welzijn).
 • Vanaf klas 3 doet uw kind ervaringen op bij een extern stage bedrijf. Zo brengen de leerlingen hun geleerde vaardigheden vanuit school in de praktijk.
 • In fase 3 (klas 4 en 5) kunnen de leerlingen binnen de branches Horeca, Winkel, Zorg, Groen, Magazijn, Techniek branchecertificaten. Ook kunnen onderwijs volgen in de entreeklas. Voorwaarden om hier toegelaten te worden zijn onder andere: minimaal 16 jaar, een positieve stage beoordeling en goede resultaten bij rekenen en Nederlands.
 • De Pro plus klas(sen) lopen van klas 1 t/m 3. De PrO plus sluit aan op de entreeklas of brancheklassen in klas 4 en 5. De PrO praktijkklas(sen) lopen ook van klas 1 t/m3 en sluiten aan op de brancheklassen.
 • Door middel van het behalen van bewijzen, tijdens hun schoolloopbaan, bouwt uw kind aan zijn portfolio.
  Vanaf schooljaar 2016-2017 is het mogelijk om een diploma Praktijkonderwijs te halen op 3 verschillende niveaus. Dit diploma is ontwikkeld door alle praktijkscholen in de regio Rotterdam.

Europees Sociaal Fond (ESF)

Accent praktijkonderwijs Capelle maakt gebruik van de subsidies van het ESF. Het Europees Sociaal Fonds (ESF) is een fonds van de Europese Unie, dat ervoor wil zorgen dat leerlingen van het praktijkonderwijs door het volgen van in- en externe stages of cursussen een grotere kans hebben op het vinden van een baan.
Het ESF geeft daarom een subsidie aan de scholen om stagemogelijkheden te verbeteren of extra cursussen te kunnen geven om daarna een betere kans op werk te hebben.

Show Buttons
Hide Buttons
Have no product in the cart!